CUM ÎMBRĂCĂM BEBELUȘUL?

 

 

DSCN1643

E mic și fragil. Un adult în miniatură, dar totuși nu are aceeași rezistență ca adultul. Ai ajuns cu el acasă și hop, altă dilemă! Cât de gros îl îmbrac? Câte haine îi dau pe el? Îi pun căciuliță? Cu siguranță ai primit destule sfaturi și reproșuri, ba că e prea dezbrăcat, ba că e prea îmbrăcat. Ce facem? Cum e corect și confortabil pentru bebeluș?

În maternitate, în secția de nou născuți, temperatura aerului este de 25 de grade. Acasă însă nu e necesar mai mult de 21, maxim 22 grade. Deoarece bebe trebuie să se obișnuiască cu variațiile de temperatură.

Cum îl îmbracăm în interior? Dacă temperatura ambiantă e cea descrisă mai sus, un body cu mâneca lungă și un pantalonaș e suficient. Nu vom pune căciuliță în casă, deoarece nu e necesar. Fii liniștită, mami, nu va păți nimic! Chiar se va simți confortabil. O păturică subțire să îl acoperi când doarme e suficient.

Cum îl îmbrăcăm când ieșim afară? Aici e cea mai mare dilemă. Întotdeauna îl îmbrăcăm în funcție de anotimp și de vremea de afară. Și prin comparație cu noi. Dacă e vară și e cald, îl lasăm îmbrăcat lejer, doar body cu mânecă scurtă, sau tricou și pantaloni din material subțire. Poți mami, dacă e cald, să îl lași fără șosetuțe. În piciorușele goale. Nu va protesta deloc, chiar îi va face plăcere. Dacă ție îți este cald, cu siguranță și lui îi va fi. Dacă e frig și umezeală, îl îmbrăcăm așa cum ne-am îmbrăca noi, poate doar cu o haină în plus. Nu mai multe. Nu îl înfofoli. Există riscul de supraîncălzire, ceea ce aduce cu sine o mulțime de alte probleme. Iarna e important să ai grijă în special de extremități ( mâini și piciorușe) să fie bine acoperite să nu apară hipotermia.

DSCN1673

 

Lasă un comentariu