Budinca de gris

Ingrediente:  6 oua, 12 linguri zahar,12 linguri gris, 1-2 plicuri zahar vanilinat, 1 litru lapte.

__________

Se bat albusurile spuma tare cu jumatate zaharul, iar galbenusurile se freaca cu cealalta jumatate. Dupa ce s-a intarit spuma se adauga amestecul de galbenusuri si se adauga grisul in ploaie, amestecand usor cu lingura de sus in jos. Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor 20 de minute, la foc potrivit. Intre timp se fierbe laptele. Dupa ce a fiert se amesteca cu zaharul vanilinat.

Cand budinca este coapta se scoate din cuptor. Se ia laptele cu lingura si se toarna peste budinca. Se introduce budinca inapoi la cuptor, pana cand grisul absoarbe laptele. Se serveste cu frisca sau cu dulceata.

Pofta buna!     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s